Imprimir esta página
Imprimir

El Port de Tarragona programa un centenar d’activitats per “Un Nadal de somni”

El Port de Tarragona programa un centenar d’activitats per “Un Nadal de somni”
28 Nov
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Des de l’1 de desembre i fins al 6 de gener, el Moll de Costa serà l’escenari d’actes destinats al públic familiar com tallers infantils, espectacles itinerants, vermuts, tastets gastronòmics, exposicions, activitats esportives, concerts i molts més

Tots els espais del Port de Tarragona, tinglados, refugis, Arxiu, Museu, Teatret del Serrallo i altres s’ompliran d’activitats per a grans i petits

Aquest dissabte 26 de novembre el Teatret del Serrallo ha estat l’escenari de la final de la cinquena edició de la mostra musical PortAutors/es organitzada per Port Tarragona sota la seva marca cultural de Moll de Costa. Aquesta nit, la mostra ha repartit 4 dels 5 premis entre les persones finalistes. Les persones guanyadores han estat:

El Port de Tarragona ha programat un “Nadal de somni” per al gaudi de tota la ciutadania. Aquest dilluns 28 de novembre el president del Port, Saül Garreta, i la directora de Port Ciutat, Montse Adan, han presentat un programa farcit d’activitats que es desenvoluparà a la “Rambla de la Cultura” en un Moll de Costa convertit en el “Passeig dels Estels”. Des de l’1 de desembre i fins al 6 de gener, es duran a terme un centenar d’actes culturals, artístics i esportius destinats al públic familiar.

Totes les activitats seran gratuïtes i es duran a terme en diferents espais del Moll de Costa, com l’Arxiu del Port, el Museu, el Teatret del Serrallo, l’Escala Reial, els Tinglados, la pèrgola del Serrallo i el mateix passeig del Moll de Costa. L’objectiu del Port de Tarragona és oferir a la ciutadania activitats per gaudir en família en tots els seus espais. El president del Port, Saül Garreta, ha destacat la importància de programar aquestes activitats nadalenques “per reforçar el concepte de ‘Rambla de la Cultura’ i convidar tothom a passejar en uns espais on hi haurà activitats de manera continuada”.

La il·luminació torna a agafar un gran protagonisme al “Passeig dels Estels”. L’encesa de llums del Serrallo es durà a terme el dia 2 de desembre. L’acte, organitzat amb la col·laboració de l’Associació dels Veïns del Serrallo, comptarà amb un espectacle de la companyia Genovesa Narratives Teatrals, la participació dels gegants del Serrallo, la coral del Serrallo i, com l’any passat, clourà amb un castell de focs. Durant l’encesa, s’oferirà xocolata calenta als assistents.

Després que l’any passat s’ampliés i renovés l’enllumenat del Serrallo i del Moll de Costa, enguany s’ha tornat a apostar per una il·luminació màgica i plena de color. L’objectiu és que el fet de caminar pel “Passeig dels Estels” sigui una activitat en sí mateixa.

El major nombre d’activitats es concentren entre el 27 i el 30 de desembre, coincidint amb les visites al Magatzem Reial, que l’any passat va rebre gairebé 8.000 persones. Aquests primers actes es duran a terme majoritàriament al Tinglado 1 i a la placeta del davant. La setmana de l’arribada dels Reis Mags d’Orient (2, 3, 4 i 5 de desembre) les activitats es concentraran en els espais tancats del Moll de Costa: Teatret del Serrallo, Arxiu del Port i Museu del Port.

Un programa per al públic familiar

D’entre els primers actes programats destaquen els relacionats amb la Marató de TV3. Divendres 16 de desembre el Teatret del Serrallo acollirà un concert en favor de La Marató i diumenge 18 el Tinglado 1 serà, un any més, la seu d’aquesta iniciativa al territori, on voluntaris i voluntàries atendran les trucades per rebre els donatius dels telespectadors. La mostra artística del Port de Tarragona “Expressa’t”, que arriba a la seva quarta edició, tornarà amb noves actuacions al Moll de Costa. Aquest Nadal, se centra en corals i formacions musicals vocals, que complementaran, entre el 27 i el 30 de desembre, la resta d’activitats nadalenques.

El Tinglado 1 es convertirà tots aquest dies en la ‘seu principal’ del Nadal al Port, un espai engalanat per a l’ocasió que acollirà activitats al llarg de tot el dia i on el visitant s’internarà en un ambient màgic de llum i color. A la tarda, la música omplirà el Tinglado amb actuacions per a grans i petits. Dimarts 27 de desembre serà el torn de La Tresca i la Verdesca en concert amb Zum, un espectacle musical d’animació amb cançons i danses. El dimarts 3 de gener Andrea Motis i Josep Traver oferiran un concert. Andrea Motis és una trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana amb un meteòrica carrera musical a nivell internacional.

Per als més petits, la gran cita musical és el divendres 30 de desembre també al Tinglado 1, on actuarà la Billy Boom Band, un projecte de música rock per a totes les edats que està transformant el concepte de la música infantil. El mateix Tinglado 1 acollirà durant tots aquests dies tallers infantils de pinta-cares, de circ, de jocs artesanals fets de fusta, de màgia, a més de conta contes i espectacles per a la canalla.

Dimarts 27, la companyia Genovesa Narratives Teatrals presenta Ulissa, una adaptació moderna, femenina i transgressora de l’Odissea d’Homer.

Dimecres 28 Eva Dinsdungat oferirà l’adaptació d’un dels contes de Hans Christian Andersen, La Marieta. Dijous 29 de desembre a les 12h, Ada Cusidó porta l’adaptació pròpia d’un conte de Joles Senell, L’Arbre de sucre, i per la tarda, a les 18h, arriba Nil i la casa de xocolata, un espectacle de titelles amb cançons infantils conegudes pels més petits. Divendres 30 s’ha programat una altra cita important per a nens i nenes: Santi Rovira protagonitza un espectacle d’animació amb cançons, danses i jocs dansat emmarcat en una història plena de màgia i fantasia.

Espectacles itinerants

Els visitants del “Passeig dels Estels” també podran gaudir d’espectacles itinerants. Dimarts 27 de desembre, titelles gegants manipulades pels personatges d’una màgica fàbrica de caramels passejaran pel Moll de Costa per complir els desitjos dels més petits amb l’espectacle “Els fabricants de caramels”. Divendres 30, a la placeta del Tinglado 1, el passa carrers de Cavallets de Mar acompanyarà els passejants per dir adeu als dies intensos del Tinglado i tota la feina que seguiran fent els patges dels Reis Mags fins a la seva arribada. Tot seguit, arribarà el piromusical, un castell de focs molt especial amb la música més nadalenca. Tothom qui s’apropi fins al Moll de Costa podrà gaudir també del Nadal Gastronòmic, on es podrà fer un vermut o una cervesa, un tast de vins i de productes artesans del territori, gràcies a la col·laboració de bodega Gerard i la DOTgn. Del 27 al 30 de desembre, entre les 12h i les 14h i entre les 18h i les 21h, la placeta del Tinglado 1 acollirà aquesta iniciativa.

Llum Lab

Des del 27 de desembre fins al 30 de gener el Tinglado 2 es convertirà en un espai sensorial de llums i sons que traslladaran al públic a una experiència d’immersió absoluta. Un laboratori de llum que farà les delícies de petits i grans des del fons marí fins a la superfície.

Els Reis arriben al Moll de Costa

Com cada any, el Teatret del Serrallo serà l’escenari de l’arribada dels Reis d’Orient, on la canalla podrà gaudir de la màgia d’aquesta tradició. Abans, però, a partir del dimarts 27 de desembre, el Refugi 1 es convertirà en el Magatzem Reial, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, que podrà ser visitat per grans i petits i viure la il·lusió del Nadal amb els patges de Ses Majestats.

D’altra banda, la campanya “Descobreix el Port” amb la Golondrina permetrà als més petits conèixer l’embarcació que portarà els Reis d’Orient a Tarragona. L’aforament és limitat i s’ha de reservar al web d’Entradium (www.entradium.com). Amb totes aquestes activitats, la façana marítima de Tarragona es convertirà en un espai per gaudir de les festes de Nadal vora el mar.

El Port de Tarragona vol convidar tota la ciutadania a participar d’aquestes activitats programades amb molta il·lusió.

 

Programa

+ info