Imprimir esta página
Imprimir

APPORTT celebra els seus 30 anys dedicats a la promoció del Port de Tarragona

APPORTT celebra els seus 30 anys dedicats a la promoció del Port de Tarragona
09 Jun
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’acte inclou també la XVIII Edició de Premis APPORTT 2021 a la innovació, la sostenibilitat, la projecció exterior i la professionalitat d’empreses de l’àmbit portuari de Tarragona

Carlos Arola rep una menció especial per la seva a tasca de renovació i dinamització de l’Agrupació a APPORTT

Avui al migdia, l’Agrupació per la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) ha celebrat un dinar amb els seus associats per celebrar els 30 anys d’història de l’agrupació. La trobada ha estat l’ocasió per al lliurament dels Premis APPORT 2021 que no es van poder lliurar a causa de la suspensió de la gala prevista per al desembre passat per raons sanitàries relacionades amb la pandèmia de COVID-19.

L’àpat, president pel president d’APPORT, Joan Oriol, ha comptat amb la presència de Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona; Isidre Gavin, secretari de Territori i Mobilitat del departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Joan Sabaté; Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona; i Manel Castaño, tinent d’alcalde d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Història de l’Ajuntament de Tarragona.

La XVIII edició del Premis APPORT 2021 son reconeixements individuals i col·lectius del teixit econòmic i empresarial de l’hinterland del port de Tarragona en àmbits com la projecció exterior del Port de Tarragona, l’emprenedoria i la innovació, les actuacions de caràcter professional i d’especial dedicació, i les accions basades en la qualitat i la sostenibilitat, i orientats a incentivar, estimular i reconèixer persones i empreses que es distingeixen per accions o trajectòries exemplars en àmbits estratègics que contribueixen a millorar el funcionament, la competitivitat i la projecció, de manera i individual i col·lectiva, de les empreses de l’àmbit portuari tarragoní.

 

Premiats 2021

Els premiats que han recollir un guardó durant la trobada han estat els següents::

PREMI A LA  EMPRESA MÉS ACTIVA EN LA PROJECCIÓ EXTERIOR DEL PORT DE TARRAGONA. DFDS & EKOL LOGISTICS per haver posat en marxa al febrer de 2021 un servei RO-RO entre els Ports de Tarragona i Izmir a Turquia, Una iniciativa que ha permès posar Tarragona al mapa dels serveis RO-RO a la Mediterrània. EKOL Logistics, una de les empreses líder del sector de la logística entre Àsia i Europa, i DFDS, una companyia naviliera amb més de 150 anys d’història i amb milions de clients arreu del món, han unit forces per a gestionar servei setmanal amb el port d’Izmir i el Port de Tarragona. Aquesta línia ofereix grans solucions en la cadena logística oferint la connexió més ràpida amb Turquia de tot l’Estat. Des de la seva entrada en funcionament, al mes de febrer de 2021, s’han mogut més de 21.000 Unitats de Transport Intermodal, unint la península ibèrica amb l’orient mitjà en només 60 hores amb un servei de fast ferry ràpid i eficient.

PREMI A LA INNOVACIÓ I EMPRENEDORIA. PROACIT SOLUCIONES Y SISTEMAS, S.L. per la seva especialització en la implementació de solucions tecnològiques basades en el concepte de industria 4.0, amb més de 20 anys d’experiència. Proacit és una consultora industrial dedicada a aportar visió, estratègia, valor i tots els avantatges de la Indústria 4.0 a través de les solucions en tecnologia més avançades per a l'automatització i digitalització de la producció industrial. Col·labora amb empreses del sector químic, petroquímic, energètic o agroalimentari, amb seu a Tarragona per implementar solucions que milloren l'eficiència i la sostenibilitat, obtenint resultats de qualitat i competitivitat dins del sector industrial.

PREMI A LA PROFESSIONALITAT I ESPECIAL DEDICACIÓ. AMIBLU PIPES SPAIN, S.A., per la seva trajectòria com a companyia experta en la producció de canonades per al proveïment d’aigua mitjançant sistemes i productes innovadors i sostenibles. Aquesta empresa treballa amb l’objectiu de desenvolupar i oferir solucions totalment sostenibles en el sector de l'aigua des de la seva seu catalana a Camarles. Amiblu Pipes és el resultat de la unió de dues empreses especialitzades en canonades, Hobas i Flowtite, que l’any 2017 decideixen unir experiència, coneixement i innovació per oferir un millor servei als seus clients. La seu central d'Amiblu és a Àustria, i l'empresa té plantes de producció a Alemanya, Espanya, Polònia i Romania, a més de comptar amb un centre de R+D a Noruega i sumar prop de 1.500 treballadors.

PREMI A LA QUALITAT i SOSTENIBILITAT. VOLKSWAGEN GROUP ESPAÑA DISTRIBUCIÓN, com a empresa neutra en emissions de CO2 al 2050, pionera per una logística de “zero emissions” i en adherir-se al programa Lean & Green, orientat a minimitzar l’impacte de l’emissió de gasos de efecte hivernacle en els processos de distribució i magatzematge. L’empresa automotriu alemanya ha assumit un compromís de descarbonització total i contribueix amb la seva gestió a aconseguir el compliment de 8 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. La filial logística Bergé-Gefco també compta amb una estratègia per minimitzar l'impacte mediambiental de les seves activitats logístiques, que posa en relleu el fort compromís de la companyia amb el medi ambient i que ha permès una disminució del 20% d'emissions CO₂. Per assolir-ho, Bergé-Gefco ha tingut en compte tots els processos dels serveis d'emmagatzematge i transport, i el control i seguiment dels moviments de mercaderies entre els centres logístics de la companyia i els d’altres operadors logístics, punts de venda, fàbriques i ports.

MENCIÓ ESPECIAL A LA PROFESSIONALITAT I ESPECIAL DEDICACIÓ per a JULIO CARAZO REDONDO per la seva constant implicació en el moviment ferroviari de mercaderies cap i des dels ports. Concretament al Port de Tarragona on hi ha col·laborat per al desenvolupament de connexions ferroviàries de diversos productes. Julio Carazo és natural de Móra La Nova i és gerent de mercat de multiproducte a Renfe, empresa on va entrar a treballar l’any 1979. En els seus primers anys a la companyia va ocupar càrrecs en àrees operatives, per passar després a ocupar responsabilitats comercials a partir de l’any 2005 fins l’actualitat.

MENCIÓ A LA PROFESSIONALITAT I ESPECIAL DEDICACIÓ per a CARLOS AROLA GARCÍA pel un nou impuls donat a APPORTT durant la seva presidència entre el 2018 i el 2021 centrant la seva activitat en tres eixos ben remarcats: els socis, l’entorn portuari i l’entorn geogràfic; i per la introducció de noves activitats, com les jornades de networking. En relació a l’entorn portuari, va voler fomentar les sessions cara a cara, així com les actuacions de lobby. Pel que fa a l’entorn geogràfic, ha estat defensor de la idea que el Port té influència més enllà del estricte entorn portuari i que ha d’interactuar amb tot el seu territori d’influència.

APPORT en breu

APPORTT és una Agrupació d'Interès Econòmic sense ànim de lucre, constituïda el juliol de 1992, que aglutina a tots els sectors econòmics provincials relacionats amb l'activitat marítima. Les seves línies d’actuació es basen a donar informació, visibilitat i promoció del Port de Tarragona, de les seves activitats i serveis. Per altra banda, treballa per a proporcionar assessorament i facilitar als agrupats la informació que puguin necessitar del Port.

APPORTT treballa per donar als agrupats la possibilitat de crear una xarxa empresarial entre ells i aconseguir el seu objectiu principal: aconseguir la gestió i promoció dels interessos comuns de les empreses del Port de Tarragona. També coordina la prestació de serveis per facilitar, desenvolupar i millorar els resultats de les activitats empresarials dels seus socis, així com posicionar la infraestructura portuària tarragonina com a port líder de la Mediterrània.