Imprimir esta página
Imprimir

El Port de Tarragona supera els 30 milions de tones acumulades al mes de novembre

El Port de Tarragona supera els 30 milions de tones acumulades al mes de novembre
23 Dic
2019

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El tràfic marítim en novembre ha estat de 2,67 milions de tones, un 12,0% superior al mateix mes de l'any anterior

El tràfic marítim en el Port de Tarragona en el mes de novembre ha estat de 2,67 milions de tones, un 12,0% superior al mateix mes de l'any anterior, gràcies fonamentalment al bon comportament dels líquids a doll i dels cereals, pinsos i farines. En termes de dades acumulades, les tones operades al port en el mes passat han estat de 30,47 milions de tones, un resultat que és un 5,1% superior a les dades acumulades a novembre de 2018.

Els resultats de novembre es deuen principalment al bon comportament dels líquids a doll que han crescut un 12,6% que mantenen el bon ritme dels mesos anteriors. En aquesta categoria, el cru de petroli presenta un augment de l’1,1 % respecte al mes de novembre de 2018, i els químics i adobs, i els altres productes petrolífers registres augments de 13,8 i13, 3 %, respectivament.

Des del punt de vista de les dades acumulades, el cru de petroli presenta un augment del 6,6%, arribant al mes de novembre al 9,0 milions de tones. L'activitat del tràfic de cru de petroli presenta unes dades acumulades de 2019 (9,04 milions de tones) que superen les dades acumulades a novembre de 2017 (8,86 milions de tones) el que significa un nou record fins ara.

D’entre els productes petrolífers, cal destacar la benzina que amb 1,14 milions de tones acumulades a novembre ha multiplicat per 6,5 el tràfic acumulat a novembre de 2018. Aquest producte manté una forta activitat establint records històrics amb dades acumulades al novembre d’ 1,14 milions de tones que superen àmpliament les 763 mil tones de l'any 2017.

Bones dades en cereals

Els Agroalimentaris mantenen la seva bona evolució i en aquest mes creixen un 46,6% respecte a novembre de 2018 i en termes de dades acumulades presenten un increment del 10,1% i se situa en les 5,2 milions de tones.

El carbó i coc ha augmentat al novembre un 5,3% però, des del punt de vista de les dades acumulades, el descens ha estat del 19,2%, en paral·lel a la disminució de la demanda per la reducció de la producció elèctrica de les centrals tèrmiques que s’abasteixen a través del Port de Tarragona.

Pel que fa al tràfic de vehicles, les unitats d'automòbils turisme operats al Port de Tarragona en el període gener a novembre se situen en 189.593 vehicles, amb un augment del 7,2% respecte el mateix període de l'any anterior.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info