El transport marítim internacional, protagonista de la jornada networking a la Cambra de Tortosa

El transport marítim internacional, protagonista de la jornada networking a la Cambra de Tortosa
06 Mar
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

30 empreses participen de la taula rodona “Despeses del transport marítim i la seva relació amb els Incoterms”, organitzada pel Port de Tarragona, el Col·legi Oficial d’Agents i Comissionistes de Duanes de Tarragona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

El Port de Tarragona, amb l’objectiu de recolzar a les empreses de la demarcació de la Cambra de Comerç de Tortosa i impulsar la seva expansió cap al mercat internacional, va organitzar ahir conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Agents i Comissionistes de Duanes una jornada de networking, a la seu de la mateixa Cambra de Comerç (sala Valentín Faura), sota el títol: “Despeses del transport marítim i la seva relació amb els Incoterms’. Aquesta sessió de networking es va dur a terme sota l’acord marc establert entre la Cambra de Comerç de Tortosa i el Port de Tarragona per apropar i donar a conèixer els serveis i infraestructures logístiques portuàries a les empreses del territori.

Les empreses participants en aquesta jornada van obtenir informació detallada de com identificar els negocis potencials a l’exterior, incidint en les despeses associades al transport marítim i la seva relació amb els criteris definits sobre la seva distribució i transmissió de riscos en l’àmbit del comerç internacional. Tanmateix, aquesta jornada va afavorir l’intercanvi dels diferents punts de vista exposats durant el desenvolupament de la sessió, així mateix, va generar nous contactes multisectorials entre les 30 empreses assistents.

Aposta de les empreses pel Port de Tarragona com a infraestructura logística de valor afegit i proximitat

El gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, va posar de manifest en la seva intervenció que “en un moment on cada cop és més complicat ser competitiu en comerç internacional, cal fer l'esforç de treballar amb un Port que el tenim a menys d'una hora del territori”. Així mateix, va destacar que si les empreses del territori aposten pel Port de Tarragona, les navilieres augmentaran la freqüència de les escales i tot el territori es veurà beneficiat.

Per la seva banda, el president del Col•legi Oficial d’Agents de Duanes, Manuel López Frias; i la cap d’unitat de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, van exposar el valor afegit de les infraestructures i serveis del Port de Tarragona, així com la dinàmica de la gestió portuària. Ambdós van ser els encarregats de la part tècnica de la jornada, exposant els actors que intervenen en les operacions portuàries, així com les diferents formes de contractació dels serveis, entre d’altres aspectes tècnics. Els Incoterms, les normes internacionals acceptades per tots els governs i per totes les parts involucrades en el transport internacional de mercaderies, van ser els protagonistes de la ponència.

Finalment, els agents de duanes Carlos Arola i José Maria Costa, van explicar com es regulen les qüestions més comunes usades en el comerç internacional pel que fa al lliurament de mercaderies (transport, assegurança, tràmits duaners, càrrega i descàrrega, etc.) i tenen com a objectiu establir criteris definits sobre la distribució de les despeses i la transmissió dels riscos entre dues parts, compradora i venedora, en un contracte de compravenda internacional.

Construir noves relacions comercials

Aquesta jornada tècnica s’ha organitzat en el marc del programa d’accions formatives i networking que la direcció de Desenvolupament de Negoci i Gestió de Clients del Port de Tarragona pretén dur a terme al llarg d’aquest 2014 amb la col•laboració de les cambres de Comerç de la província. D’aquesta manera, el Port de Tarragona facilita a les empreses identificar, crear i actuar sobre les oportunitats de negoci que ofereix la seva àrea d’influència (hinterland).

Aquests esdeveniments consoliden i desenvolupen noves relacions comercials, a més d’aportar valor afegit a aquestes trobades empresarials amb la participació de ponents d’alt nivell professional i amb la realització de tallers orientats a les necessitats empresarials.

Infraestructura logística al servei del teixit empresarial

El Port de Tarragona és un dels ports més importants del Mediterrani amb un volum d’uns 30 milions de tones/any, i desenvolupa un paper fonamental, com a plataforma logística, en la potenciació de les exportacions de les empreses de la seva àrea d’influència.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona