Print this page
Print

Port Tarragona participa en unes jornades tècniques a Panamà

Port Tarragona participa en unes jornades tècniques a Panamà
26 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El director de Domini Públic de l’APT participa en una taula rodona sobre “Models i règim jurídic de les concessions portuàries”

El president Saül Garreta explica els plans de descarbonització del Port de Tarragona

El president de Port Tarragona, Saül Garreta, i el director de Domini Públic i Protecció Portuària, Josep Lluís Díez, han participat en la Conferència LAMMIS – Latin American Merchant Marine Industry Summit, organitzada per la Asociación Panameña de Oficiales de Marina (APOM) i patrocinada per la Universidad Marítima Internacional de Panamá (UMIP). Garreta ha estat l’encarregat de fer una ponència amb el títol “Port de Tarragona, rumbo a la descarbonización #EcoPort2027” i, Josep Lluís Díez ha participat en una taula rodona per parlar, entre altres temes, de “Modelos y régimen jurídico de las concesiones portuarias”. En aquesta trobada internacional també hi ha participat el port de Bilbao i l’organisme autònom Puertos del Estado.

La LAMMIS (Latin American Merchant Marine Industry Summit) és un esdeveniment marítim internacional orientat a promoure negocis, difondre informació i educar els actuals i futurs professionals de la indústria nacional i internacional sobre les diverses tendències, solucions, usos, aplicacions i desenvolupaments tecnològics en diverses àrees del sector marítim. El seu objectiu és implementar una finestra de trobada, promoció i actualització, adreçat a diferents actors de la indústria marítima-portuària a nivell llatinoamericà, reunits amb la finalitat d'enfortir els llaços de cooperació, entesa i alhora, consolidar la participació conjunta i activa del sector marítim per afrontar els reptes i oportunitats que es requereixen en un món canviant i tan dinàmic com ho és la indústria marítima. 

Aquest esdeveniment celebrat entre el 19 i el 21 de juliol és la primera vegada que s'organitza en format fòrum en el qual han pogut interactuar els diferents components del sector marítim, el transport, la càrrega, la logística i la indústria marítima auxiliar. La cimera internacional ha tractat els temes de més actualitat que afecten la logística i el transport marítim, entre ells, l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en el sector, els avenços tècnics en el transport marítim, seguretat cibernètica i sostenibilitat i transició energètica.

El Port de Tarragona i altres organitzacions de l’Estat espanyol han aportat l’enfocament de cadascuna d’elles davant dels reptes de futur del sector en aspectes com la descarbonització de l’activitat portuària, en transició energètica i en temes tècnics com el marc legal, característiques i casos en els processos administratius per a la concessió d’espais portuaris.