Print this page
Print

L’Arxiu del Port organitza un taller de genealogia

L’Arxiu del Port organitza un taller de genealogia
23 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El 29 de març comença un nou cicle de tallers gratuïts a l’Arxiu portuari

El Taller de Genealogia, amb una durada de 12 hores, s’impartirà en quatre tardes els mesos de març i abril

Des de l’Arxiu del Port ja fa una bona colla d’anys que s’organitzen, amb caràcter anual, un seguit de tallers adreçats a l’alumnat de la universitat i al públic en general, amb l’objectiu d’acostar disciplines que puguin ser d’utilitat per a la investigació en els arxius, com la cartografia, la paleografia o la restauració i conservació de documents.

Totes les edicions que se n’han fet fins ara han tingut molt d’èxit, i és per això que des de l’Arxiu s’aposta, un cop més, per a donar continuïtat a aquesta activitat.

Aquest 2022, a més a més, aquests tallers restaran agrupats dins el nou cicle titulat: ‘Els tallers de l’Arxiu’ i es preveu que se’n facin tres al llarg de l’any. El primer que s’organitza començarà la darrera setmana del mes de març i es dedicarà a la genealogia.

Amb el títol: ‘Taller de Genealogia. Aprèn i coneix els teus orígens’, Joan Maria Quijada Bosch, historiador i tècnic de l’Arxiu de l’Arquebisbat de Tarragona, acostarà al personal que hi assisteixi nocions i pautes d’aquesta disciplina, imprescindible per a dur a terme investigacions on calgui referir-se o cercar els antecedents familiars.

El taller, que s’impartirà a les instal·lacions de l’Arxiu del Port, s’estructura en quatre sessions de tres hores, els dies 29 i 31 de març i el 5 i 7 d’abril, en horari de 4 a 7 de la tarda. L’activitat és gratuïta i com sigui que les places són limitades, caldrà fer inscripció prèvia enviant un correu a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Els arxius són uns dels espais on resta la informació més important a l’hora de reconstruir una història familiar, resoldre dubtes o cercar informació sobre les eines de construcció genealògica que hi ha a les xarxes. Conèixer la història de cada família contribueix a preservar un passat que es pot compartir amb altres generacions.