Oportunitats de negoci

 MOLL DE LA QUÍMICA

 

 

L'ampliació del moll de la Química reforça el posicionament del Port de Tarragona com a hub a la Mediterrània per a la producció, l'emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics.

 

Amb l'objectiu de doblar la capacitat actual d'emmagatzematge de líquids a granel, passant d'uns 800.000 m³ a uns 1,5 milions, el Port de Tarragona tindrà una de les ofertes d'emmagatzematge més àmplia del mercat mediterrani amb una extensa gamma de productes i serveis de valor afegit de primer nivell com el transhipment Berth to Berth.

 

La nostra situació al sud d'Europa i les nostres infraestructures avançades ens permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tot tipus de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

 

El Port de Tarragona, junt amb l'AEQT -que aglutina totes les empreses del sector-, liderem el clúster químic ChemMed; que ens aporta  una major projecció internacional, i augmenta la competitivitat internacional del pol industrial de Tarragona, posicionant-lo com el clúster més gran i destacable del sud d'Europa

 

 

 

DRAGA
2.840.000 m³

SUPERFÍCIE AMPLIADA
18 ha

SUPERFÍCIE TOTAL
36 ha

CALAT OPERATIU
15,1 metres

LÍNIA D'ATRACADA AMPLIADA
1.200 metres 

LÍNIA D'ATRACADA TOTAL
1.600 metres 

 El sector està integrat per múltiples i heterogènies activitats que s'agrupen en tres grans àmbits: la química bàsica (aprofitament i fabricació de matèries primeres), la química de la salut (protecció humana, animal o vegetal), i la química per a la indústria i el consum final (productes propers al/la consumidor/a final). En termes de producció, l'activitat química a Catalunya l'encapçala la química bàsica, amb un pes específic dins del conjunt, sense incloure la indústria farmacèutica. Segueixen, per ordre d'importància, l'àmbit químic destinat al consum final, i, finalment, la química per a la indústria i l'agroquímica.

 

La indústria química es troba en un procés de transformació en el qual àrees com els nous materials, la nanotecnologia, la biotecnologia i la química verda estan adquirint una importància significativa. 
Tenim un posicionament òptim per al desenvolupament innovador de nous productes respecte als nous competidors. Els principals camps que poden proporcionar un avantatge competitiu respecte als països emergents són la biotecnologia, la tecnologia de materials i l'enginyeria de processos. 

 

En definitiva, Tarragona és una bona àrea per implantar qualsevol activitat relacionada amb la química de la salut humana, animal i vegetal ja que comptem amb superfície lliure disponible als polígons químics més importants del sud d'Europa i amb les matèries primeres necessàries per a aquestes activitats, que es troben emmagatzemades al Port de Tarragona.

ALTRES CARACTERÍSTIQUES

 

 

 Rack perimetral connectat a rack Dixquímics

 

 

 Defenses tipus escut

 

 

 Amarratge de seguretat GER

 

 

 Il·luminació perimetral

 

 

 Estació intermodal per líquids a granel

 

 

 Seguretat i sostenibilitat com a prioritats

 

 

Moll de la Química

Descarrega tríptic

 

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 

 Camille Marty

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1323

 

 

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta del Mediterrani que apropa la potent indústria química de Tarragona a la resta del món.  
+ info
    

Inversió ChemMed

  ChemMed Tarragona disposa de 350 hectàrees de terreny disponible per a noves inversions. 
+ info
 

Intermodalitat

  Entenem la intermodalitat com la pedra angular d'una oferta logística eficient i competitiva
+ info
 

 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 2 Març 2021
Dimecres 3 Març 2021
00:00 - 00:00
Fira de l'ocupació

 

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS