Oportunitats de negoci

 MOLL DE LA QUÍMICA

 

 

L'ampliació del moll de la Química reforça el posicionament del Port de Tarragona com a hub a la Mediterrània per a la producció, l'emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics.

 

Amb l'objectiu de doblar la capacitat actual d'emmagatzematge de líquids a granel, passant d'uns 800.000 m³ a uns 1,5 milions, el Port de Tarragona tindrà una de les ofertes d'emmagatzematge més àmplia del mercat mediterrani amb una extensa gamma de productes i serveis de valor afegit de primer nivell com el transhipment Berth to Berth.

 

La nostra situació al sud d'Europa i les nostres infraestructures avançades ens permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tot tipus de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

 

El Port de Tarragona, junt amb l'AEQT -que aglutina totes les empreses del sector-, liderem el clúster químic ChemMed; que ens aporta  una major projecció internacional, i augmenta la competitivitat internacional del pol industrial de Tarragona, posicionant-lo com el clúster més gran i destacable del sud d'Europa

 

 

 

DRAGA
2.840.000 m³

SUPERFÍCIE AMPLIADA
18 ha

SUPERFÍCIE TOTAL
36 ha

CALAT OPERATIU
15,1 metres

LÍNIA D'ATRACADA AMPLIADA
1.200 metres 

LÍNIA D'ATRACADA TOTAL
1.600 metres 

 El sector està integrat per múltiples i heterogènies activitats que s'agrupen en tres grans àmbits: la química bàsica (aprofitament i fabricació de matèries primeres), la química de la salut (protecció humana, animal o vegetal), i la química per a la indústria i el consum final (productes propers al/la consumidor/a final). En termes de producció, l'activitat química a Catalunya l'encapçala la química bàsica, amb un pes específic dins del conjunt, sense incloure la indústria farmacèutica. Segueixen, per ordre d'importància, l'àmbit químic destinat al consum final, i, finalment, la química per a la indústria i l'agroquímica.

 

La indústria química es troba en un procés de transformació en el qual àrees com els nous materials, la nanotecnologia, la biotecnologia i la química verda estan adquirint una importància significativa. 
Tenim un posicionament òptim per al desenvolupament innovador de nous productes respecte als nous competidors. Els principals camps que poden proporcionar un avantatge competitiu respecte als països emergents són la biotecnologia, la tecnologia de materials i l'enginyeria de processos. 

 

En definitiva, Tarragona és una bona àrea per implantar qualsevol activitat relacionada amb la química de la salut humana, animal i vegetal ja que comptem amb superfície lliure disponible als polígons químics més importants del sud d'Europa i amb les matèries primeres necessàries per a aquestes activitats, que es troben emmagatzemades al Port de Tarragona.

ALTRES CARACTERÍSTIQUES

 

 

 Rack perimetral connectat a rack Dixquímics

 

 

 Defenses tipus escut

 

 

 Amarratge de seguretat GER

 

 

 Il·luminació perimetral

 

 

 Estació intermodal per líquids a granel

 

 

 Seguretat i sostenibilitat com a prioritats

 

 

Moll de la Química

Descarrega tríptic

 

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 

 Camille Marty

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1323

 

 

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta del Mediterrani que apropa la potent indústria química de Tarragona a la resta del món.  
+ info
    

Inversió ChemMed

  ChemMed Tarragona disposa de 350 hectàrees de terreny disponible per a noves inversions. 
+ info
 

Intermodalitat

  Entenem la intermodalitat com la pedra angular d'una oferta logística eficient i competitiva
+ info
 

 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 17 Octubre 2019
Divendres 18 Octubre 2019
00:00 - 00:00
European Commodities Exchange (ECE)

Dimarts 22 Octubre 2019
Dijous 24 Octubre 2019
00:00 - 00:00
Fruit Attraction
Madrid

 

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS

 

PRESTACIÓ DE SERVEIS ESSENCIALS DEGUT A LA VAGA GENERAL A CATALUNYA  CONVOCADA EL 18 D'OCTUBRE DE 2019
 
 

18 / 10/ 2019

Tot el dia

A la vista de la vaga general convocada per al dia 18 d'octubrre de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 15 d'octubre de 2019 i, conforme el que s'estableix en Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis Portuaris essencials definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i per la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC que afecta a les províncies de Catalunya.

La vaga s'ha convocat per el dia 18 d'octubre de 2019 des de les 00.00 hores fin les 24.00 hores.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors/es.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.