Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Port Tarragona obre l’accés al reformat Pantalà del Serrallo

Port Tarragona obre l’accés al reformat Pantalà del Serrallo
13 Oct
2022

Es tracta d’una de les actuacions del ‘Pla de Millora de la Façana Marítima del barri’ impulsat pel Port

El pla de millora inclou 4 actuacions consensuades amb l’Associació de Veïns del Serrallo i compta amb un pressupost total de 1.150.000 euros

La restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra, la instal·lació de tendals als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina són les 4 accions incloses al Pla de Millora

El Port de Tarragona obrirà demà divendres 14 d’octubre l’accés al pantalà del Serrallo. La reforma d’aquest element urbà del Serrallo és una de les actuacions incloses al pla de Millora de la façana marítima del barri mariner impulsat pel Port. A partir de demà, el públic podrà a tornar a gaudir d'aquesta passarel·la sobre el mar que permet apropar-se al mar i disfrutar d’un mirador sobre el Serrallo des de l’aigua.

L’obra licitada per un import de 415.000€ (IVA exclòs) ha consistit en la reposició de les lloses superiors i dels recolzaments sobre les piles existents. Per dur a terme tant la demolició de l’estructura existent com per l’execució de la nova s’han emprat mitjans marítims.

Aquestes tasques de reforma tenen com a objectiu la renovació de tota l’estructura del Pantalà, així com la reposició dels punts de suport entre els elements de l'estructura. Es tracta d’un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud total de 82 metres. La plataforma del pantalà està formada per dues estructures independents a doble alçada i separades per 0,40 metres, el pantalà alt és de 4 m d'amplada mentre que el baix té 2 m d'amplada.

Entre les altres millores que s’hi estan duent a terme en aquesta reparació s’hi destaquen la nova fusta sintètica que substituirà l’anterior natural, reduint així costos de manteniment, el canvi de l’enllumenat per lluminàries LED amb la col·locació de 2 torretes de subministrament elèctric i d’aigua per embarcacions, i la renovació de les defenses i dels elements d’atracament (norais).

Pla millora de la façana marítima del barri Serrallo

Es tracta d’un pla amb l’objectiu de millorar l’entorn d’aquest barri mariner amb nous elements de mobiliari urbà.

Els projectes consensuats amb l’Associació de Veïns del Serrallo van comptar amb un pressupost total de 1.150.000 euros (IVA exclòs) per introduir diverses millores a realitzar aquest mateix any 2022, íntegrament finançades pel Port de Tarragona. El pla consisteix en 4 actuacions principals: la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals.

El pla de millora de la façana marítima del Serrallo reuneix inversions impulsades per l’Autoritat Portuària de Tarragona i consensuades amb l’Associació de Veïns, Aquestes actuacions pactades amb les veïnes i veïns del barri compten amb quatre línies d’actuació principals: restauració d’elements malmesos, millora de la seguretat, millora de la comoditat i millora de la imatge de l’entorn urbà.