Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Rècord d’inscripcions a les IX Jornades jurídiques internes del sistema portuari d’interès general organitzades al Tinglado 1

Rècord d’inscripcions a les IX Jornades jurídiques internes del sistema portuari d’interès general organitzades al Tinglado 1
08 Jun
2022

Es tracta de les jornades que anualment organitza ‘Puertos del Estado’, i en aquesta edició 2022, el Port de Tarragona actua com a seu amfitriona

Els pròxims dies 9 i 10 de juny, el Tinglado 1 del Moll de Costa, acollirà a 113 persones que participaran en aquestes Jornades, amb un total de 7 conferències i altres activitats complementàries.

A causa de la situació pandèmica viscuda en els darrers anys, la darrera edició es va celebrar a Eivissa l’any 2019

Aquest dijous i divendres, 9 i 10 de juny respectivament, el Tinglado 1 del Moll de Costa serà l’emplaçament on se celebraran les IX Jornades jurídiques internes del Sistema Portuari d’interès general. Aquesta edició 2022 bat el rècord d’inscripcions, amb 113 persones participants, on el Port de Tarragona actua com a seu amfitriona.

El programa hi compta amb un total de 7 ponències sobre les novetats normatives que afecten al Sistema Portuari estatal i seran inaugurades pel president del Port, Josep M. Cruset i per l’Advocada general de l’Estat, Consuelo Castro. El president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, serà l’encarregat de clausurar les IX Jornades Jurídiques d’interès general a Port Tarragona.

Més d’un centenar de directius i professionals de l’àmbit dels serveis jurídics del Sistema Portuari, de diferents punts del territori de l’estat espanyol, es reuniran per aprofundir en les novetats legislatives i en altres temes de gran interès per als professionals d’aquesta àmbit, com la gestió de domini públic.. Un altre objectiu d’aquestes jornades és el fet de poder compartir coneixement i experiències i potenciar el treball de forma coordinada.

Són unes jornades organitzades anualment per ‘Puertos del Estado’ i, a causa de la situació pandèmica viscuda en els darrers anys, l’última edició es va celebrar a Eivissa durant l’any 2019.

Programa

A les 10:00h del matí del dijous 9 de juny la primera presentació anirà a càrrec de la Cap d’Àrea de l’Assessoria jurídica de ‘Puertos del Estado, Begoña Ballano, sota el títol ‘Proposta de modificació del TRLPEMM en matèria portuària”. A les 10:45h el exmagistrat del Tribunal Suprem, Rafael Fernández, parlarà sobre ‘Els beneficis fiscals als tributs locals dels organismes autònoms i les empreses públiques’. Aproximadament a les 12:00h del migdia l’Advocat de l’Estat-Cap a Cantàbria, Telmo Esteban, exposarà al voltant de la ‘Legitimació en la impugnació d’actes administratius de i per les autoritats portuàries”. Per finalitzar el dijous, la presidenta del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, Mª Concepción Ordiz, parlarà sobre ‘La impugnació dels actes de contractació dels organismes públics portuaris’.

La segona sessió de les jornades començarà el divendres, 10 de juny a les 10:00h del matí. amb la ponència a càrrec de l’Advocat de l’Estat, Pablo Navarro, sobre ‘L’execució del planejament urbanístic a la zona de servei dels ports d’interès general’. A continuació el cap d’Àrea de l’Assessoria jurídica de Puertos del Estado, José Antonio Segovia, explicarà ‘Novetats en matèria de convenis i precisions conceptuals. Especialment sobre la distinció entre els denominats convenis d’ocupació demanial portuària i els convenis de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector’. La darrera conferència serà ‘Ompliment amb fins no portuaris: el cas Zorrotzarre’ a càrrec del Secretari general de l’Autoritat Portuària de Bilbao, Juan Carlos Verdeal.

A més de les ponències organitzades, el Port de Tarragona, ha volgut organitzar un seguit d’activitats complementàries durant la tarda del dijous, 9 de juny, per apropar, a totes les persones participants, el patrimoni cultural de la ciutat de Tarragona.

El personal assistent podrà gaudir d’una visita guiada al nou Museu del Port i fer una passejada marítima a les instal·lacions del Port amb l’embarcació ‘La Golondrina’. Tot seguit els professionals es dirigiran a l’Amfiteatre romà de Tarragona per fer un petit però apassionant recorregut per la Tarraco Romana

Es pot consultar el programa a https://tuit.cat/q7dNi