Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Port Tarragona millora la seguretat de les operatives de creuers

El Port Tarragona millora la seguretat de les operatives de creuers
01 Jun
2022

S’instal·laran pilones flexibles cada 10 metres tant al carril bici com al carril dels caminadors per delimitar-ne l’ús

L’Autoritat Portuària de Tarragona, en el seu afany per millorar la seguretat de totes les persones que fan ús de les seves instal·lacions, ha projectat la instal·lació de pilones flexibles en tot el KM0 per delimitar-ne els diferents carrils per diferents usos.

D’aquesta manera el Port Tarragona instal·larà pilones flexibles reflectants de 75 cm d’alçada cada 10 metres en tot el recorregut fins al Far de la Banya. Aquestes pilones aniran col·locades sobre la línia blanca de separació dels carrils. Per banda i banda separarà la zona central, per on circulen els vehicles motoritzats, amb els carril bici i carril dels caminadors.

En la seva política de millora continua, l’APT treballa des de fa temps en com optimitzar les operatives de creuers que arriben al moll de Balears i al dic de Llevant i que transporten els turistes que ho desitgen a la ciutat. Amb aquest avenç el Port de Tarragona vol que la convivència entre usuaris del KM0 i les arribades de turistes a la ciutat puguin cohabitar sense alterar el normal ús de les instal·lacions.

Aquesta intervenció tindrà un cost de 39.000 euros (IVA exclòs) i estarà instal·lada a principis de juny, abans de l’inici de l’augment d’arribades de creuers al Port de Tarragona coincidint amb l’època estival.

Creuers al Port Tarragona

L’octubre de 2021, es va inaugurar el Moll de Balears, on es va fixar l’objectiu de recuperar en dos anys els nivells d’escales i de passatgers de 2019 i les previsions per a la temporada 2022 apunten al fet que aquesta demanda podrà ser realitat en el 2023.

La programació per aquest 2022, preveu 38 escales que sumaran uns 58.200 creueristes en total, situant-se en nivells similars a l’any de 2017 però encara lluny de les xifres de 2020 i 2021. El Port preveu rebre creuers durant tota la temporada, a partir del 15 d’abril i fins al 11 de novembre, però la majoria de les escales es concentren en els mesos d’abril i maig (7 i 6 escales, respectivament) i en el mes d’octubre (15 escales, amb més de 30.000 passatgers).

Etiquetat com