Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Arriben, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers al nou Moll Balears Port Tarragona

Arriben, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers al nou Moll Balears Port Tarragona
30 Maig
2022

Amb aquests dos creuers un total de 9 vaixells, amb 5.900 passatgers aproximadament, han atracat a Port Tarragona, d’ençà que va començar la temporada creuerística el passat 15 d’abril

El Port treballa i participa en reconegudes fires internacionals del sector per mostrar el potencial del territori i, les principals novetats d’un nou projecte de creuers al Port

Aquest diumenge, 29 de maig, han arribat, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers a la nova infraestructura moll Balears del Port Tarragona.

A les 6:00h del diumenge el creuer Riviera va ser el primer a atracar al moll tarragoní. Es tracta d’un creuer que navega per la companyia estatunidenca Oceania Cruises amb seu a Miami. Riviera és un luxós transatlàntic amb capacitat per a 1.260 passatgers aproximadament. El creuer de 239 m d’eslora, 7,32 m de calat i 32 m de mànega va romandre al moll fins a les 21:00h. Riviera fa un itinerari de 7 dies de Tarragona a Montecarlo fent parades a València, Palma de Mallorca, Marsella, Antibes, Livorno, Sardenya i, per finalitzar Montecarlo.

El segon vaixell va arribar al Port Tarragona a les 8:00h del matí fins a les 18:00h de la tarda. En aquest cas es tracta del vaixell Costa Luminosa de la companyia Costa Cruise Lines, amb procedència Marsella i destinació Savona. El creuer fa un itinerari de 5 dies atracant a diferents localitats com Màlaga, Savona i Marsella, a més de Tarragona. Té una capacitat de fins a gairebé 2.900 passatgers, amb 294 m d’eslora, 8m de calat i 32 m de mànega.

L’operativa amb dos vaixells simultanis ha estat més fàcil des de l’entrada en funcionament del Moll de Balears. Una nova infraestructura, inaugurada el passat octubre 2021, dissenyada per millorar l’arribada i sortida de creuers a Tarragona.

La temporada de creuers aquest 2022 va començar a l’abril, concretament el dia 15 amb l’arribada del vaixell Azamara Quest. Des de llavors, en poc més de mes i mig, han atracat al moll de Balears un total de 9 creuers amb aproximadament 5.900 passatgers que han arribat a Tarragona

Port Tarragona i el sector turístic de creuers

El Port de Tarragona ha treballat per presentar el nou projecte de creuers, de la mà de Global Ports Holding, en les principals fires internacionals com és el cas de Seatrade Cruise Global de Miami, on del 25 al 28 d’abril, l’equip comercial del port acompanyat pel Josep M. Cruset, president de l’organisme tarragoní es van reunir amb professionals del sector per explicar la destinació Tarragona Costa Daurada, així com les novetats d’aquesta temporada turística 2022; nova infraestructura amb el Moll de Balears i l’associació amb Global Ports responsable de la construcció d’un edifici terminal d’última generació.

També, aquesta mateixa setmana, del 25 al 27 de maig, el Port ha participat en la 60a assemblea general de l’associació de creuers a la Mediterrània -Medcruise, celebrada a S’Agaró i organitzada pels ports de Roses i Palamós, on l’equip del Port ha presentat tot el potencial de la ciutat i del territori. Aquestes són les dues darreres trobades en què el port ha estat present tot i que durant aquest any 2022 té prevista la participació en altres fires del sector creuerístic.

+info fires: https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/agenda-negoci

Port Tarragona cruise ships: https://www.porttarragona.cat/en/services-business/business/traffics/cruise-ships

Etiquetat com