Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Marina Rossell, primera actuació del cicle musical ‘Racons de Mar’ al Port de Tarragona

Marina Rossell, primera actuació del cicle musical ‘Racons de Mar’ al Port de Tarragona
26 Maig
2022

‘Racons de mar’, la cita cultural de l’inici d’estiu, envairà melòdicament els espais portuaris els dies 17, 18 i 19 de juny

Els set concerts es duran a terme en espais emblemàtics recinte portuari: el far de la Banya, l’Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco

Les invitacions, gratuïtes, estaran disponibles a partir de l’1 de juny a l’espai Agenda d’activitats del Port https://ja.cat/wvPMc i a la plataforma https://entradium.com/ cercant ‘Racons de Mar’

Aquest dijous, 26 de maig a les 11 del matí, l’Escala Reial del Moll de Costa del Port de Tarragona ha estat testimoni de la presentació, en roda de premsa, de la segona edició del cicle musical ‘Racons de Mar’. Un cicle organitzat pel Port de Tarragona, amb la col·laboració de Marina Port Tarraco, que convida a gaudir del mar i la música en diferents espais portuaris el cap de setmana els dies 17, 18 i 19 de juny.

Es tracta de set accions culturals en els entorns portuaris més emblemàtics i màgics de la façana marítima de Tarragona. El far de la Banya, el Moll de costa, l’Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco. Aquest darrer espai torna a ser escenari, com en la primera edició del cicle musical, atès l’extraordinària acollida que va tenir l’any passat.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha posat de manifest la importància d’acostar encara més els espais portuaris a la ciutadania amb aquesta intenció de mostrar-los amb un punt de vista diferent a través de les diferents manifestacions culturals de música i dansa.

Sota la marca cultural del Port, Moll de Costa, i liderat per l’organització del Teatret del Serrallo, la directora de Port i Ciutat, Montse Adan ha explicat a les persones assistents l’interès i el compromís del Port de Tarragona per fer conèixer els atractius espais de la façana marítima de Tarragona. Aprofitar els meravellosos indrets al costat del mar per tal que totes les persones que ho desitgin, s’apropin i gaudeixin d’una vetllada musical al ran de mar. En aquesta ocasió, la directora de Port i Ciutat ha ressaltat la qualitat artística i musical de tots els concerts, amb una proposta variada i orientada a tots els públics, de diferents, edats, diferents disciplines i estils. Un cartell que pretén ser el més aglutinador possible.

A la roda de premsa una de les artistes participants a ‘Racons de Mar’, la Jove Companyia de Dansa Sagardoy /Bravo, ha presentat un petit tast de dansa de l’actuació que es podrà gaudir el 17 de juny.

Programació

La segona edició de ‘Racons de Mar’ té la programació que segueix:

Marina Rossell | Divendres 17 de juny | 20.30 h | Escala Reial del Moll de Costa

Jove Cia. Sagardoy/Bravo | Divendres 17 de juny | 21.30 h | Marina Port Tarraco

Sara Roy | Dissabte 18 de juny | 19 h | Grues històriques del Moll de Costa

Cesk Freixas | Dissabte 18 de juny | 20 h | Marina Port Tarraco

Marta Knight | Dissabte 18 de juny | 21.30 h | Far de la Banya del dic de Llevant

Donallop | Dissabte 18 de juny | 22 h | Grues històriques del Moll de Costa

Xiula | Diumenge 19 de juny | 12 h | Moll de Costa

Les entrades, gratuïtes, es podran adquirir a la pàgina del Teatret del Serrallo a la plataforma https://entradium.com/ a partir de l’1 de juny.

Artistes musicals

Marina Rosell publica el nou disc ‘300 Crits’, produït per Xavi Lloses, i segueix la seva ruta natural avançant en la recerca de les cançons de la resistència, que van ser populars a França com ‘Sous le ciel de Paris’, ‘Avec le temps’, ‘J ’attendrai’, ‘Je ne regrette rien’... Cançons que commouen juntament amb altres de més íntimes, creatives, com ara ‘Guardo el dubte’, ‘Morir d’un llamp’ o la cançó que dona títol al nou disc ‘300 crits’, que assenyala els crits nascuts de totes les emocions humanes: de goig, de desesper, interminables.

La Jove Companyia de Dansa Sagardoy/Bravo és un projecte d’Arantxa Sagadoy i Alfredo Bravo, després d'anys d'experiència professional com a ballarins i coreògrafs (Cia Nacional de Dansa, Víctor Ullate Ballet, Cia Nacional de Xile, Tanz und Kunts Konihsfelden Suïssa) i està formada per ballarins de Tarragona amb una gran potència.

Sara Roy presenta (A)MAR, que pren el significat del nom “mar” i el del verb “amar”, dos conceptes que se senten en català i en castellà, com la Sara Roy a l’hora d’escriure les seves lletres. Aquest disc és una col·lecció d’onze cançons potents i atrevides escrites des del cor i inspirades en el mar. Roy és una cantant, compositora i periodista manresana que fa anys que puja a escenaris.

Cesk Freixas, cantautor que va publicar el 2021 el vuitè disc de la seva carrera. És un dels cantautors més coneguts de casa nostra i ha esdevingut un artista de referència gràcies a la seva proposta musical, que fa més de 15 anys que trepitja tots els racons dels Països Catalans. Amb ofici, ha posat de manifest que la cançó d’autor és imprescindible en moments com l’actual, per la seva capacitat documental i emocional.

Marta Knight fa música perquè els somiadors la puguin escoltar a la seva habitació. El seu és un univers de confessions nocturnes. Tot i la seva joventut, Marta Knight ha recorregut un bon nombre d'escenaris captivant crítica i públic i s'està forjant un nom a l'escena independent. El seu inspirador indie rock i folk i la seva habilitat per compondre melodies extraordinàries li han valgut comparacions amb alguns dels seus artistes favorits, de Sharon Van Etten a Oasis i de Nick Drake a Lana del Rey.

DONALLOP és un grup que entusiasmen a les seves gires, perquè hi veuen oportunitats de conèixer nou públic. El 2021 fou un any decisiu per la vida del grup i el crearen el seu segon EP, amb la seva pròpia discogràfica, que els va dur a fer un tour, la 'Gira cara a cara' plena de bons moments.

Xiula és un grup que ha nascut i crescut a plaça, el carrer és el seu espectacle. I amb el 'Big Chicken' formen un batibull sorprenent de valors educatius, interacció constant i molt d’humor que t’alegra al dia i potser no et deixi dormir fins ja passades les dotze. Els Xiula t’asseguren que cada espectacle serà diferent de l’anterior. Amb aquest grup segur que es gaudirà de la música familiar més top, amanida amb jocs, balls i un acompanyament terapèutic dels que no s’obliden, tot amb el seu toc de confeti i una mica de punkisme.