Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Ership suma la seva setena grua al Port Tarragona

Ership suma la seva setena grua al Port Tarragona
13 Des
2021

Es tracta d’una grua automòbil capaç de manipular sòlids a dojo i càrrega general

És la setena grua que l’empresa té en els molls tarragonins

L’empresa Ership ha sumat una nova grua a les seves instal·lacions del Port de Tarrragona. Es tracta de la setena màquina d’aquest tipus que té l’empresa a les seves instal·lacions portuàries. Les grues es troben distribuïdes entre els molls de Castella, on en té dues, i el moll d’Aragó, on en té cinc.

Aquesta nova grua ha estat construïda aquest mateix any i compta amb dos motors dièsel de 625 KWque son capaços de moure 100 tones sota el ganxo a 24 metres i 50 tones amb cullera a 32 metres. Gràcies a la seva versatilitat aquesta nova màquina pot manipular tant sòlids a dojo (agroalimentari, minerals) com càrrega general.

Aquest model adquirit per Ership té una longitud de 18,5 metres, 10,5 metres d’ample i 67 d’alçada. La superfície de la zona de recolzament ocupa 36 m2, mentre que el pes, amb els mecanismes de rotació instal·lats, és 440 tones.

Actualització i millora del servei

La incorporació d’aquesta nova màquina forma art de l’objectiu d’Ership d’actualització dels sues recursos materials i la millora dels serveis. La nova grua substitueix la que fa pocs dies es va embarcar al moll d’Aragó amb destinació a un altre port mediterrani. L’operativa es va realitzar amb les embarcacions Piemonte, remolcador encarregat en portar la grua , i la pontona Golia, plataforma on va ser carregada.

La grua substituïda és l’HMK 300 EG, una maquina automòbil capaç d’operar tot tipus de mercaderia gràcies a la seva adaptació dels mecanismes d’elevació, càrrega general, mercaderia a dojo o contenidors.

Tipus de grues al Port de Tarragona

El Port de Tarragona compta amb un total de 26 grues, totes elles de titularitat privada, per l’estiba i desestiba dels vaixells que arriben a les seves aigües interiors. Entre les diferents tipus de grues que hi ha als molls tarragonins destaquem:

Les grues portacontenidors es troben en la terminal especialitzada del moll d’Andalusia. En total en són tres que s’utilitzen per al trasllat de contenidors des del moll al vaixell i viceversa, utilitzant sistemes verticals de càrrega i descàrrega.

Les grues pòrtic són utilitzades, majoritàriament, per al moviment de contenidors però també s’utilitzen en tallers, molls o fàbriques. De les sis grues d’aquest tipus que hi ha dins del Port, quatre es troben en el moll de Reus i dues al moll de Rioja.

Les grues automòbils són les més nombroses en les instal·lacions portuàries tarragonines amb un total de 16. Gràcies a la seva flexibilitat es poden utilitzar en tots els camps d'aplicació possibles dins del port, la qual cosa garanteix una gran eficàcia.