Atrás

Marcel·lí Domingo, protagonista de la segona conferència organitzada per l’Arxiu del Port dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’

Marcel·lí Domingo, protagonista de la segona conferència organitzada per l’Arxiu del Port dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’
10 Maig
2021

Per assistir via streaming a la conferència cal accedir a https://youtu.be/NKSfh31CSeQ

Per assistir presencialment a la conferència s’ha de fer una reserva prèvia a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tots els dimarts del mes de maig, a les 19.00h retransmissió en directe via canal Youtube Port Tarragona i presencial al Tinglado 1

Demà dimarts a les 19:00 hores tindrà lloc la segona conferència, organitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona, emmarcada dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona.

En aquesta ocasió, Josep Sancho Sancho, doctor en Història, serà l’encarregat d’impartir una xerrada al voltant de la figura de Marcel·lí Domingo (1884-1939), polític i escriptor, nomenat ministre d’Instrucció Pública en proclamar-se la República.

La conferència es podrà seguir en temps real a través del canal de Youtube del Port de Tarragona seguint l’enllaç https://youtu.be/NKSfh31CSeQ, alhora, que s’hi podrà assistir prèvia reserva a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. L’aforament màxim, al Tinglado 1 del Moll de Costa, per garantir les mesures sanitàries, serà d’una cinquantena de persones.

Cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’

L’Arxiu del Port de Tarragona va encetar, el passat dimarts 4 de maig, un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de la II República a Tarragona’ amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República.

El cicle es duu a terme els dimarts del mes de maig a les set de la tarda i, consta de quatre conferències impartides per persones especialistes que, durant la seva carrera professional, han investigat i publicat obres i articles del personatge protagonista de la conferència.

Actes en commemoració i protagonistes

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República i, en un exercici clar de recuperació de la memòria històrica, un seguit d’institucions i entitats de Tarragona han organitzat diferents actes per celebrar aquesta efemèride.

Des del 13 d’abril i fins al 15 de desembre sota el títol: ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República. Programa de Memòria Històrica de Tarragona’, tindran lloc gairebé una trentena d’actes i activitats proposades per més d’una quinzena d’entitats de Tarragona.

L’Arxiu del Port s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i espera que, l’èxit de la primera conferència, es consolidi amb les següents trobades per rescatar el relat d’uns personatges històrics.