PortAutors/es 2020 publica les sis propostes finalistes de la tercera edició de la mostra musical

PortAutors/es 2020 publica les sis propostes finalistes de la tercera edició de la mostra musical
16 Oct
2020

PortAutors/es 2020 supera amb escreix les expectatives amb un increment d’un 60% de les inscripcions

Es tracta d’un concurs musical per potenciar el talent al territori

La final, virtual o presencial depenent de la situació COVID-19, tindrà lloc el pròxim 14 de novembre de 2020 a les 18h

Ivory Tusk, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott, Patricia Atzur i Mia Fuentes són els/les sis finalistes de la mostra musical PortAutors/es 2020 organitzada pel Teatret del Port de Tarragona sota la seva marca cultural de Moll de Costa.

Aquest any 2020 s’han rebut un total de 50 propostes vers les 31 que es van rebre a la passada edició. Això suposa un increment del 60% d’inscripcions i constata la importància i rellevància d’una mostra que va néixer l’any 2018 amb l’objectiu principal per descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial artístic. La mostra vol donar a conèixer les creacions que es presenten i dotar a les persones participants d’un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous públics.

Cinc de les sis propostes són de cantautors/es catalans i una d’origen argentí. Propostes que tot i ser majoritàriament del territori català són interpretades en diferents idiomes. Cal afegir que el concurs és una mostra oberta i sense cap tipus de restricció geogràfica.

La mostra, oberta a principis del mes de juny, va tancar les inscripcions el 15 de setembre. Un cop rebudes totes les peces musicals es va iniciar el procés de validació de les propostes i es va traslladar tot el material al Jurat de PortAutors/es 2020. Un jurat integrat per professionals de la comunicació en l’àmbit musical, empresaris del management, gestors culturals i programadors que, segons les seves declaracions, ‘tenim cada any un repte més complicat a causa de la gran qualitat i alta professionalitat de totes les propostes que hi participen’.

 

Perfil de les persones finalistes

Es tracta de cinc cantautors/es catalanes i un cantautor argentí amb seu a Barcelona.

El primer finalista, Ivory Tusk, és el pseudònim del cantautor argentí amb seu a Barcelona, Ezequiel de Lima. Un trobador, com ell mateix es defineix, que ha viatjat per Estats Units i Europa, ha estat lloat per les seves composicions transparents i honestes, basades en complexos patrons de picat de dits sobre la guitarra acústica i la poesia reflexiva.

Continuem amb La Chica del Mono natural de Tarragona. Aposta per una proposta sota la guitarra acústica i la bateria amb el seu primer disc ‘Changes’ un repertori en anglès, fresc, íntim i per a tots els públics. Folk romàntic, introspectiu i acústic amb tocs suaus i melòdics, que creen una atmosfera d'allò més profunda.

La tercera de les finalistes, Lia Sampai, nascuda a Barcelona i amb arrels de les Terres de l'Ebre, a través de la música, recorda moments vitals o persones que l'han marcada. Guitarra i veu són les protagonistes de les seves cançons. Senzillesa i intimitat condueixen el seu repertori, tot en català i valencià.

Brott, és el nom del quart finalista, un brot incontenible del Marc Volpini, veu i guitarra. Música sorgida abans, durant i després d'aquell estrany i llunyà confinament de l'any 2020, com ell mateix ho defineix. Si tot va bé, aviat es tancarà a l'estudi per donar forma al seu primer àlbum.

La cinquena proposta finalista és de Patricia Atzur cantautora i guitarrista de Barcelona, tot i que ha viscut a Londres durant els últims 7 anys, on s'hi ha format com a músic. El seu folk oníric recorda a artistes com Nick Drake o Crosby, Stills and Nash.

Per finalitzar, la sisena finalista és Mia Fuentes, cantautora catalana i és una artista infidel a una sola disciplina artística, segons explica ella mateixa. Criada entre folklore llatí i mediterrani, Mia presenta un show característic per la seva captivadora naturalitat i sensualitat.

 

La final de PortAutors/es

La final, virtual o presencial depenent de com es desenvolupi la situació COVID-19, està organitzada pel pròxim dissabte 14 de novembre a les 18:00h al Teatret del Serrallo. Durant la tarda actuaran els/les sis finalistes amb les seves peces i es desvetllaran els i les guanyadores dels tres premis.

El primer, el ‘Premi del Jurat’ decidirà la persona guanyadora i li oferirà l’oportunitat per participar en cinc festivals del territori durant l’any 2021; JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents i PortAutors.

Un segon premi , ‘Premi del públic’, s’escollirà mitjançant la votació del públic de forma telemàtica. Una votació que s’activarà en les pròximes setmanes a les xarxes socials del Teatret del Serrallo, Moll de Costa i Port Tarragona. Aquest premi consistirà a dissenyar material d’enregistrament per la millora de la producció musical de la persona que resulti guanyadora.

El tercer i últim premi, el ‘Premi a l’artista local’, triat pel jurat, serà la persona millor classificada entre les 6 finalistes que sigui de la província de Tarragona. Aquest premi consistirà en la formació musical en un dels espais col·laboradors de la Mostra PortAutors 2021, Yamaha Music School Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors