Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Museu del Port estrena activitats virtuals dirigides a escoles i esplais

El Museu del Port estrena activitats virtuals dirigides a escoles i esplais
14 Oct
2020

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ofereix tres activitats educatives

Activitats adreçades a escolars d’Educació Infantil i Primària

Aquest mes d’octubre el Museu del Port de Tarragona estrena una proposta digital dins del seu programa pedagògic. Es tracten de tres activitats virtuals destinades a escoles i esplais amb diferents nivells educatius. Hi ha activitats adreçades a alumnes d’Educació Infantil fins a 6è de Primària.

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ha preparat alguns dels seus tallers més emblemàtics, de forma digital, per tal de continuar treballant els continguts al voltant del Port i de la mar.

Aquesta nova iniciativa inclou vídeos explicatius de cada activitat i un joc multimèdia interactiu per posar en pràctica els continguts adquirits. El nombre de participants està pensat per ser el grup de la classe, tot i que en alguna activitat es dividiran en equips.

El Museu, conscienciat del nou escenari en el qual vivim, ha volgut treballar per continuar donant un servei pedagògic de qualitat adaptant-se i fent un salt qualitatiu a les seves ofertes.

Per poder accedir als continguts, les escoles i esplais han de fer una reserva enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al telèfon 977 259 434. Una vegada rebuda la sol·licitud es contactarà amb la persona interessada per fer-li arribar les credencials de connexió per poder accedir.

Es tracta d’activitats engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del Port.

La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a https://tuit.cat/4YKu1.

Tres activitats digitals, tres noves experiències educatives

Tres activitats virtuals conformen aquesta nova proposta. En primer lloc, sota el títol ‘Observatori Blau’, destinada a estudiants des de 4t fins a 6è de Primària, descobriran quins organismes es capturen a la nostra costa, així com els sistemes de pesca emprats i la subhasta del peix, pas previ perquè arribin a les nostres cuines.

La segona activitat virtual ‘En sabràs la tira’ està adreçada a la canalla d’Educació Infantil. Els escolars gaudiran d’un conte i d’un joc multimèdia de la mà del Marcel i la Marina, els personatges que els guien en un viatge pel Port de Tarragona descobrint, el dia a dia, del nostre port comercial, pesquer i esportiu.

Per finalitzar la darrera activitat oferta pel Museu del Port és ‘Una de pirates’ destinada a alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària. Aquesta vegada el pirata Dragut els convida a viure una aventura que els convertirà en veritables corsaris o pirates i podran esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

La voluntat del Museu és ampliar l’oferta per als grups de Secundària amb l’activitat de l’Observatori Blau per tal de donar sortida a les peticions als grups d’aquests nivells educatius.

En definitiva, en els darrers anys hem estat testimonis del ràpid creixement i posicionament de plataformes educatives digitals, inclòs abans de l’aparició de la ‘nova normalitat’. El Museu del Port vol recórrer el camí de la transformació digital per tal d’adaptar-se, captar, fidelitzar i donar valor afegit a la seva comunitat.