Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Port de Tarragona estrena el servei de bunkering en zona de fondeig

El Port de Tarragona estrena el servei de bunkering en zona de fondeig
15 Jun
2020

Península Petroleum ha estat l’empresa encarregada d’oferir el nou servei de subministrament de combustible

L'empresa Península Petroleum ha estat l'encarregada de donar els primers serveis d'avituallament de carburants als vaixells situats en la zona de fondeig del Port de Tarragona. L’embarcació Nivaria procedent de Barcelona ha servit el subministrament als vaixells Almi Sky i Atlantic Symphony durant el primer cap de setmana de juny, concretament durant el dissabte 7 i part del diumenge 8 de juny, amb condicions meteorològiques favorables.

Nous combustibles, més respectuosos

El bunkering és una activitat per al subministrament de combustible a vaixells. És una pràctica molt habitual on el vaixell-tanc és l'encarregat de traspassar el combustible a un altre vaixell.

El bunkering amb combustibles de baix sofre suposa un nou impuls per als ports de tot el món, fomentant la sostenibilitat del transport marítim, ja que suposa una nova forma de reduir les emissions marítimes.

Aquest sistema de subministrament de combustible permet aprovisionar amb VLSFO, un fuel amb molt baix contingut de sofre (Very Low Sulphur Fuel, amb un màxim 0.5% de sofre) i LSMGO (Low Sulphur Marina gasoil, amb un màxim 0.1% de sofre). Tots dos combustibles adaptats a la nova regulació IMO 2020.

El servei es pot sol·licitar en atracada o en ancoratge, i sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables. El vaixell Nivaria, actualment amb base a Barcelona, amb una capacitat d'uns 4.500mt de VLSFO serà l'encarregat de realitzar aquestes operatives a partir d'ara per al Port de Tarragona.