Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Port de Tarragona ajorna fins a l’octubre la posada en marxa del nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris

El Port de Tarragona ajorna fins a l’octubre la posada en marxa del nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris
28 Abr
2020

El 18 de maig era la data prevista per donar el tret de sortida al nou sistema

A causa de la crisi sanitària actual, les sessions formatives se celebraran online al mes de setembre

El Port de Tarragona ajorna fins al 6 d'octubre la posada en marxa del nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris (SEA), una eina de coordinació per millorar l’eficiència en el procés de recollida de granel agroalimentari (pinsos i cereals), de gran interès per a totes les parts implicades.

La data inicial prevista per posar en funcionament aquesta plataforma era el pròxim 18 de maig. Aquesta data anava precedida d’unes sessions formatives presencials prèvies per assegurar el seu bon funcionament. A causa de la situació d’emergència sanitària i amb la finalitat de preservar la salut i seguretat de totes les persones que es van inscriure a aquestes trobades, el Port ha redissenyat el calendari per dur-les a terme el pròxim mes de setembre de manera no presencial. Les noves sessions formatives seran online per tal de facilitat l’accés i la seguretat de totes les persones interessades.

Les sessions formatives explicaran detalladament, el funcionament i els beneficis que representa la plataforma SEA per a la comunitat portuària del sector dels productes agroalimentaris. En aquestes sessions formatives, s’informarà dels diferents formats que presenta l’aplicació, des d’una plataforma web fins a una APP mòbil, i s’informarà sobre els passos a fer per tal de donar-se d’alta i poder gaudir de l’avantatge que representa en termes d’economia de temps, desplaçaments i costos.

El Port deixa obert el calendari, ja que a hores d’ara els efectes de la crisi de la COVID-19 encara són desconeguts, i situa la data d’inici del funcionament del SEA al mes d’octubre de 2020.

Nou sistema SEA

El SEA és el sistema que l’Autoritat Portuària de Tarragona posa a disposició dels diversos agents que intervenen per facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista. El SEA permetrà la posada en marxa d'un servei de lliurament de mercaderies que es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia.

El SEA es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

En segon lloc, el SEA també és una eina útil per a la terminal que podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega/bàscula en la majoria dels casos.

I, finalment, el SEA facilitarà molt la feina al transportista. Aquest es veurà beneficiat clarament en tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i optimitzarà la seva operativa. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

Aquest nou sistema SEA forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 amb els quals el Port de Tarragona està implementant la seva l'estratègia de transformació digital. L'estratègia cerca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat del Port per afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.

Etiquetat com