Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

Primera visita institucional del president del Port de Tarragona al president de la Generalitat

Primera visita institucional del president del  Port de Tarragona al president de la Generalitat
08 Gen
2019

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha rebut aquest migdia en visita oficial de presentació a Josep Maria Cruset com a nou president del Port de Tarragona. La trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, ha servit per donar a conèixer els principals projectes impulsats des de l'Autoritat Portuària de Tarragona per tal de contribuir al desenvolupament empresarial i social de les comarques meridionals de Catalunya i per refermar el paper estratègic del Port de Tarragona en l'economia i la projecció internacional del país.

En aquesta línia s'han presentat infraestructures cabdals per al Port i per al territori com la connexió ferroviària d'ample europeu o l’A27 així com de projectes propis de la instal.lació portuària com la recent ampliació de moll de la Química, el clúster Chemmed, la nova ZAL (Zona d'Activitats Logístiques), l'aliança entre el Port i el teixit empresarial, una nova zona per als creuers, l’estació intermodal o la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara-Marchamalo).

Durant la visita també s’ha parlat de continuar treballant per consolidar el Port de Tarragona com a centre logístic de referència a la Mediterrània. També es volen establir sinergies estratègiques amb el Port de Barcelona per tal de reafirmar aquests ports com infraestructures de primer nivell al sud d'Europa.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat d’entre tots els projectes la nova ZAL que ja es troba en tràmits administratius molt avançats i que aportarà un alt valor afegit a la comunitat portuària i al territori.

D’altra banda, també ha recordat les bones dades que s’estan assolint en el sector dels creuers per part del Port de Tarragona. Aquest any es preveu superar els 100.000 creueristes, xifra que creixerà amb la nova terminal que està prevista sigui una realitat d’aquí a dos anys.

Per últim, Cruset ha donat a conèixer al president de la Generalitat el projecte de la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara-Marchamalo) que permetrà connectar les mercaderies del port i el territori amb el centre de la península Ibèrica i que entrarà en funcionament l’any 2020.