Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Port de Tarragona tanca la seva millor temporada de creuers amb prop de 100.000 creueristes

El Port de Tarragona tanca la seva millor temporada de creuers amb prop de 100.000 creueristes
15 Nov
2018

Aquests passatgers han generat un impacte econòmic de 7,3 milions d’euros al territori

El Port de Tarragona supera les expectatives fixades i tanca la temporada de creuers 2018 amb les millors xifres històriques arribant als 98.126 creueristes, el que suposa un increment del 91% respecte a la temporada passada. Pel que fa al nombre de creuers, enguany el Port de Tarragona ha rebut un total de 57 creuers, xifra que es tradueix en un increment del 54% respecte a la temporada anterior.

Dels gairebé 100.000 creueristes que han arribat al Port de Tarragona, segons el tipus d’operativa, el 78% han estat de trànsit mentre que el 22% són passatgers d’embarcament i desembarcament.

L’impacte econòmic que han generat aquests creueristes es quantifica en 7,3 milions d’euros en el territori, un 85,21% més respecte a l’impacte econòmic de la passada temporada.

El 93% dels creueristes opten per visitar el territori. Durant la roda de premsa s’han presentat els estudis realitzats pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV i que han deixat dades tan significatives com la valoració que fan els passatgers de les excursions contractades amb una valoració global del territori del 8,2 sobre 10. A la pregunta de si recomanarien o no el nostre destí, el 91,3% sí que recomanaria el nostre territori complint així les expectatives de destinació.

Si ens fixem en el perfil dels passatgers, es tracta d’un perfil familiar, amb un augment dels creueristes d’entre 45 i 64 anys que sumen gairebé més del 52% del total. Per nacionalitats, han augmentat de manera destacada les nacionalitats italiana i espanyola gràcies a l’aposta de Costa Cruceros pel Port de Tarragona amb uns increments del 67,09% i 68,65% respectivament, així com els passatgers del Regne Unit per les escales de la naviliera Marella Cruises, i que s’ha traduït amb un creixement del 177,96%.

Analitzant la despesa realitzada per part dels visitants, es recull que un 96,4% dels passatgers realitzen despesa al territori. Per ordre de rellevància, les despeses se centren en transport, bars i cafeteries, compres, restaurants i equipaments culturals.

Per últim, estudiant la mobilitat dels creueristes a Tarragona els llocs més visitats són l’Amfiteatre, la Rambla Nova, la Rambla Vella, la Catedral i Part Alta, la plaça de la Font, el Circ, el Balcó, el Mercat, el Serrallo o el viatge en trenet turístic, entre molts d’altres.

Previsions temporada 2019

El Port de Tarragona preveu continuar creixent com a destinació de creuers i les previsions per a l’any 2019 situen les xifres en 65 creuers (un 14% més respecte al 2018) i amb 110.000 creueristes, una xifra que implicaria un augment del 12%.

Per a la temporada vinent, continua l’aposta actual de Costa Cruceros per Tarragona i que portarà un nou creuer amb més capacitat: Costa Fortuna (per a 3.470 passatgers) i que s’afegiria al Costa Neoriviera que continuarà arribant al Port de Tarragona (per a 1.730 passatgers).

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info