Atrás

El mercat cerealista internacional a debat al Port de Tarragona

El mercat cerealista internacional a debat al Port de Tarragona
26 Abr
2018

La 2a edició de l’Agrifood International Congress se celebrarà els dies 10 i 11 de maig al Tinglado 1 del Moll de Costa

Els propers dies 10 i 11 de maig el Port de Tarragona es convertirà en el punt de mira del sector agroalimentari a nivell internacional amb la celebració de la segona edició de l’Agrifood International Congress, un esdeveniment organitzat conjuntament pel Port de Tarragona i Puertos del Estado. Tarragona és el primer port de la Mediterrània en moviment de productes agroalimentaris a granel, amb un volum proper als 5 milions de tones anuals, i lidera el moviment de cereals, farines i pinsos a escala estatal. A més, la infraestructura tarragonina està situada al centre de la major zona de producció càrnica d’Espanya. Per això és l’escenari idoni per a ser la seu d’aquest congrés. En tota la cadena logística del sector ramader i avícola, l’abastiment de matèries primeres agroalimentàries és un factor decisiu per a la competitivitat i el Port de Tarragona s’ha convertit en una baula estratègica d’aquesta cadena.

Fa dos anys el Port va impulsar el primer Agrifood International Congress, superant totes les expectatives. Com a fòrum bianual, va tenir una extraordinària acollida dins el sector i va reunir 250 professionals de les principals empreses, a més de comptar amb el suport d’importants multinacionals i empreses locals del sector. La trobada va posar de manifest la necessitat d’un espai propi per a l’intercanvi de coneixements sobre producció, logística, nutrició, alimentació animal, mercats i consumidors.

Aquesta segona edició consolidarà aquesta trobada internacional com a referent del sector agroalimentari i comptarà amb la participació d’empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shipper, empreses de control de qualitat, etc.

En aquesta edició s’ha mantingut el mateix format que en la primera, amb un dia i mig de ponències que recullen les inquietuds que el sector demanda. Així, el programa previst tractarà sobre la producció agrícola i ramadera mundial com a primer pas de la cadena alimentària, incloent-hi la nova PAC, els mercats i la competitivitat de la nostra ramaderia.

També es dedicarà especial atenció a la nutrició animal i a les seves estratègies per reduir l’impacte mediambiental de la producció ramadera i a l’economia circular del sector agroalimentari. El programa es complementarà dedicant temps per a l’intercanvi d’informació i el networking entre tots els actors. Des de l’organització es creu important plantejar amb especial èmfasi les tendències dels consumidors finals i les noves formes de comunicació, a més de la logística eficaç i sostenible.

Fins ara s’han inscrit ja 70 empreses del sector, amb representants dels EE.UU., Gran Bretanya, Ucraïna, Bèlgica, Irlanda i Portugal, entre d’altres. Les places són limitades. Amb l’Agrifood International Congress queda palès, un cop més, el paper del Port de Tarragona com a dinamitzador econòmic del territori, un territori que també es podrà beneficiar de la projecció internacional que li oferirà aquest congrés.

 

Tràfics

 
+ info
    

2nd International Congress Agrifood

+ info