Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

L’ICAT i el Port organitzen conjuntament les V Jornades de Dret Portuari de Tarragona

L’ICAT i el Port organitzen conjuntament les V Jornades de Dret Portuari de Tarragona
04 Des
2017

L'Il•lustre Col•legi d'Advocats de Tarragona, l'ICAT, i l’Autoritat Portuària de Tarragona han organitzat conjuntament i per cinquè any consecutiu les Jornades de Dret Portuari, que aquest any han comptat amb la presència d’una vuitantena de persones.

Les Jornades, que s'han celebrat el dia 1 de desembre al matí a la sala d'actes de l'ICAT, han estat inaugurades pel Sr. Manel Albiac, Degà del Col•legi, i la Sra. Yolanda Vizcarro, Secretària general i Directora de Serveis Jurídica de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Tots dos han coincidit en la importància que els professionals del Dret de Tarragona actualitzin permanentment els seus coneixements en aquesta matèria específica. Vizcarro ha agraït l'estreta col•laboració entre l'ICAT I el Port de Tarragona per aconseguir consolidar aquestes prestigioses jornades.

Després de la inauguració ha arribat el torn de les diferents ponències. La primera titulada 'Concurrència competitiva en els procediments d'atorgament de concessions portuàries' ha anat a càrrec del Sr. Alejandro Hernández del Castillo, Advocat de l'Estat en excedència i Advocat de GVA & ATENCIA.

La segona ponència l'ha pronunciada el Sr. Enric Martínez Sastre, Responsable Territorial de la Zona Sud de Ports de la Generalitat i Director-Coordinador del Pla de Ports de Catalunya 2030, que s'ha centrat en el nou pla de Ports de Catalunya. També s'han exposat ponències com ara "Contingut i límits del Reglament d'Explotació i Policia dels ports esportius: el cas particular de la Marina de Empuriabrava", a càrrec del Sr. Xavier Soy i Ros, Soci de Pareja & Associats Advocats i "La reforma del règim jurídic del servei portuari de manipulació de mercaderies: el Real Decreto-ley 8/2017, de 12 de mayo" a càrrec del Sr. José Antonio Morillo-Velarde del Peso, Advocat de l'Estat i Cap de l'Assessoria Jurídica de l'Organisme Públic Ports de l'Estat.

Finalment, ha clausurat la jornada el Sr. Josep Andreu i Figueras, President del Port de Tarragona, posant de manifest la importància que per al desenvolupament de les empreses del Port té comptar amb juristes especialitzats en l’àmbit del dret portuari. Ha destacat la rellevància que aquestes jornades hagin arribat a la cinquena edició, posant en valor aquesta especialitat jurídica. Alhora ha destacat la gran tasca realitzada conjuntament entre l'ICAT i l’Autoritat Portuària de Tarragona amb la consolidació d'aquestes jornades de primer nivell. Andreu ha finalitzat la seva intervenció agraint l'assistència i amb el ferm compromís de fer un gran port al qual hi tinguin cabuda molts experts en Dret Portuari.

 

Comunitat portuària

 
+ info
    

Organització i Recursos Humans

 
+ info
 

Etiquetat com